Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ


Δεν είναι λίγες οι φορές που έτυχε να ακούσουμε απίστευτα περιστατικά για Έλληνες που φεύγουν από την Ελλάδα με την ελπίδα να βρουν μια καλύτερη τύχη στη Γερμανία και γίνονται, δυστυχώς, θύματα των Ελλήνων του εξωτερικού και στη δική μας περίπτωση των Ελλήνων της Γερμανίας. Από το να ακούσει όμως κανείς κάτι μέχρι να το δει ο ίδιος με τα μάτια του υπάρχει μεγάλη απόσταση και η διαφορά είναι πολύ μεγάλη. Αλήθεια είναι ότι μια είδηση για να γίνει πιο πειστική κανείς χρειάζεται συγκεκριμένα στοιχεία, όπως: ''Ποιός καταγγέλλει; Ποιόν καταγγέλλει και ποιοί οι λόγοι της καταγγελίας;'' Καταγγελίες υπάρχουν πολλές και πολλά ακούγονται από στόμα σε στόμα αλλά δυστυχώς κανείς δεν θέλει να μιλήσει με ονόματα. Υπάρχει κάποιος φόβος και για το λόγο αυτό κρατούν την ανωνυμία τους όσοι έχουν κάτι να καταγγείλουν για να μην έχουν μπλεξίματα όπως λένε.

Θα μοιραστούμε λοιπόν μαζί σας μια ιστορία όπως αυτήν την περιγράφει ο κύριος Σταύρος Ιωσηφίδης στο enikos.gr με τον τίτλο:

Μαρτυρία σοκ 'Ελληνα μετανάστη στη Γερμανία
22.05.2013

Ρεπορτάζ: Θάλεια Δήμου

Πολλοί Έλληνες εγκαταλείπουν τη χώρα και μέσω γραφείων εύρεσης εργασίας, ταξιδεύουν στη Γερμανία. Ωστόσο, όπως καταγγέλλει αναγνώστης του enikos.gr, όχι μόνο τους εκμεταλλεύονται αλλά τους διώχνουν από τη δουλειά και τους αφήνουν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Ο Σταύρος Ιωσηφίδης περιγράφει στο enikos.gr το ταξίδι του από την Ελλάδα στη Γερμανία και τις δύσκολες στιγμές που έζησε εκεί.

«Έψαχνα στο internet για δουλειά στη Γερμανία. Βρήκα ένα γραφείο στα Τρίκαλα, απ' όπου μου ζήτησαν 800 ευρώ για να με στείλουν στη Γερμανία. Μου έδωσαν έναν αριθμό ενός ελληνικού εστιατορίου εκεί και επικοινώνησα εγώ μαζί τους και έφυγα για Γερμανία. Με το που ήρθα εδώ, τα πράγματα ήταν πολύ διαφορετικά από ότι περίμενα. Οι συνθήκες εργασίας ήταν τραγικές. Μέναμε 3-4 άτομα σε ένα δωμάτιο. 

Δούλευα από τις 10 το πρωί μέχρι τις τέσσερις τα ξημερώματα με ένα πιάτο φαγητό. Μετά από 13 μέρες, ο ιδιοκτήτης μου είπε "πολύ έκατσες εδώ, μάζεψε τα πράγματά σου και φύγε". Και με πέταξε κυριολεκτικά σε έναν σιδηροδρομικό σταθμό όπου έμεινα δύο μέρες. Μου έδωσε 200 ευρώ για 13 μέρες δουλειάς. Πέρασα ένα μαρτύριο».

Ο κ. Σταύρος τόνισε στο enikos.gr ότι δεν είναι ο μόνος που έχει αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. «Συνέβη σε άλλα 17 άτομα αυτό το σκηνικό. Μάλιστα εκεί δούλευε και ένα ανδρόγυνο που είχε μαζί του και το παιδί τους και τους έδιωξε. Έμεναν στο αμάξι τους μία ολόκληρη εβδομάδα. Κάναμε παράπονα στο γραφείο που μας έστειλε από την Ελλάδα, αλλά δεν μας πιστεύουν».

Το παραπάνω περιστατικό δεν είναι το μόνο. Στο διαδίκτυο υπάρχουν πλέον πολλές τέτοιες ιστορίες. Απαιτείται λοιπόν ιδιαίτερη προσοχή με ποιους επικοινωνούμε, τί μας τάζουν και που πρόκειται να ταξιδέψουμε. Φυσικά το παραπάνω περιστατικό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άνθρωποι με φιλότιμο που σέβονται και εκτιμούν τους υπαλλήλους τους. Δεν είμαστε ισοπεδωτικοί, απλώς λέμε ότι πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. 

Η κρίση κάποιους τους έχει χτυπήσει πραγματικά αλύπητα ενώ κάποιους άλλους τους ευνοεί. Σκεφτείτε, 800 ευρώ πήρε το γραφείο ευρέσεως εργασίας στα Τρίκαλα χωρίς ουσιαστικό κόπο. Εσείς πόσες μέρες πρέπει να δουλέψετε για να συγκεντρώσετε 800 Ευρώ; Κάποιος ίσως 15 μέρες, κάποιος άλλος 20 και άλλος έναν ολόκληρο μήνα εργασίας, ανάλογα το που εργάζεται κανείς. Οι κύριοι στα Τρίκαλα μόλις σε ένα λεπτό! Τόσο όσο χρειάζεται δηλαδή κανείς να γράψει σε ένα χαρτί τον αριθμό ενός τηλεφώνου. 'Όπως είδαμε στο κείμενο το γραφείο δεν ήρθε σε διαπραγμάτευση με το εστιατόριο για τον πελάτη που έστειλε παρά μόνον, πήραν 800 ευρώ, έδωσαν στον πελάτη τους έναν αριθμό και όλα τα άλλα τα κανόνισε μόνος του ο πελάτης. Η κρίση λοιπόν είναι σχετική. Κάποιοι είναι αδίστακτοι και δεν διστάζουν να βγάλουν χρήματα πατώντας ουσιαστικά στον πόνο και στην ανάγκη του άλλου. 

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ


Πηγή: enikos.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: