Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

KLANGVOKAL 2013 MUSIKFESTIVAL DORTMUND ΤΕΡΨΙΝΟΟΝ & ΑΠΟΛΛΩΝ


5. Fest der Chöre

Γέμισε η πόλη σκηνές και συγκροτήματα!
Το Σάββατο 29 Ιουνίου το κέντρο της πόλης μας ήταν γεμάτο από κόσμο. Συγκροτήματα και χορευτικοί σύλλογοι διαφόρων χωρών, παρουσίασαν το πρόγραμμά τους σύμφωνα με το χρόνο που είχε ο καθένας στη διάθεσή του. Στη δική μας περίπτωση, της ελληνικής συμμετοχής, υπήρχαν στη διάθεσή μας είκοσι λεπτά της ώρας για να παρουσιάσουμε κάτι από την Ελλάδα. Αυτό το ανέλαβε η χορωδία της Ενορίας μας ''ΤΕΡΨΙΝΟΟΝ'' με χοράρχη τον κ.Λεωνίδα Δρίζη σε συνεργασία με τον χορευτικό σύλλογο Ντόρτμουντ ''ΑΠΟΛΛΩΝ'' του κ.Ζώη Βρεττού, οι οποίοι παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους παραδοσιακό γάμο στην Ελλάδα, κάτι που όπως φαίνεται και στο βίντεο τράβηξε την προσοχή και το ενδιαφέρον των θεατών και που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερος κόπος όταν άρχισε το γλέντι να σηκωθούν από τα καθίσματά τους για να μπουν στο χορό να χορέψουν. Μοιάζει σαν να μην έχουν άλλη επιλογή. Μόλις ακουστεί ο ήχος του μπουζουκιού είναι πλέον ζήτημα χρόνου να σηκωθούν από τις θέσεις τους και να πιάσουν το χορό έστω κι αν δεν γνωρίζουν τα βήματα ακριβώς ΄ αυτά άλλωστε τα μαθαίνουν επιτόπου!!!

Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε τη χορωδία ''ΤΕΡΨΙΝΟΟΝ'' για την πρόσκληση να καλύψουμε με την κάμερα της σελίδας μας την παράσταση που έλαβε χώρα στην οδό Kleppingstraße (Reinoldikirche).


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: