Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

FEUERWEHR DORTMUND 2014 - VIDEOΤους νέους υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας παρουσίασε σήμερα στην Friedensplatz ο Δήμαρχος της πόλης μας Ullrich Sierau ενώπιον των δημοσιογράφων και φωτογράφων που παρευρέθησαν εκεί για να απαθανατίσουν τη στιγμή.


Λίγα λόγια για την Πυροσβεστική Υπηρεσία του Dortmund

Την 1η Οκτωβρίου του 2013 η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο Dortmund έκλεισε 112 χρόνια ύπαρξης και λειτουργίας. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014 διοργανώνονται διάφορες εκδηλώσεις για τον εορτασμό αυτής της μεγάλης επετείου.


Την 1η Οκτωβρίου του 1901 εξαιτίας της βιομηχανικής ανάκαμψης της πόλης στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ου αιώνα, το Δημοτικό Συμβούλιο μαζί με την Πυροσβεστική Επιτροπή της πόλης αποφάσισαν να ιδρύσουν μια επαγγελματική Πυροσβεστική υπηρεσία εκτός της εθελοντικής υπηρεσίας που υπήρχε ήδη και αποτελούνταν από πολίτες-εθελοντές.


Στις 5 Αυγούστου του 1901 ο Αρχηγός της Πυροσβεστικής του Αμβούργου Johannes Schänker διορίστηκε στην νεοσύστατη Δημοτική Πυροσβεστική υ
Υπηρεσία του Dortmund. Ανέλαβε τα καθήκοντα του την 1η Οκτωβρίου του 1901, σηματοδοτώντας έτσι την γέννηση της τοπικής μας Πυροσβεστικής.


Η εικόνα αυτής της υπηρεσίας τότε ήταν η εξής: Στον αριθμό 27 της Silberstraße υπήρχε μόνο ένας σταθμός, με ένα πυροσβεστικό όχημα και δώδεκα πυροσβέστες.


Η πυροσβεστική του Dortmund σήμερα

112 χρόνια αργότερα εργάζονται 750 πλήρως απασχολούμενοι πυροσβέστες, άντρες και γυναίκες, σε 9 Πυροσβεστικούς Σταθμούς με 150 περίπου Πυροσβεστικά Οχήματα.

Video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: