Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Το ελληνικό Προξενείο Ντύσσελντορφ αλλάζει στέγη.


Γενικό Προξενείο Ντύσσελντορφ – Νέα του Γενικού Προξενείου Ντύσσελντορφ

Από τις 18 Φεβρουαρίου η διεύθυνση του ΓΠ Ντύσσελντορφ είναι: 
Willi Becker Allee 11

Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι στις 18 Φεβρουαρίου, το Γενικό Προξενείο θα ξεκινήσει να λειτουργεί στα νέα του Γραφεία, που βρίσκονται σε ισόγειο χώρο στη Willi Becker Allee 11. Μετά από 15 χρόνια, το Προξενείο επιστρέφει στο κέντρο της πόλης του Ντύσσελντορφ, λίγα μέτρα από τον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Με τη μετακόμιση αυτή, επιτυγχάνουμε σημαντική μείωση στις λειτουργικές δαπάνες του Γενικού Προξενείου και ταυτόχρονα μεταφερόμαστε σε ένα χώρο με καλύτερη πρόσβαση και υποδομή. Το Προξενείο θα βρίσκεται επί της πλατείας Bertha von Suttner. Οι πολίτες που επισκέπτονται το Προξενείο από μακρινές πόλεις θα μπορούν να φτάσουν εύκολα με το τρένο, ή να παρκάρουν το αυτοκίνητό τους στο πάρκινγκ του Σιδηροδρομικού Σταθμού. Επίσης, η διαρρύθμιση του χώρου θα επιτρέψει βελτίωση στην παροχή υπηρεσιών και θα μας δώσει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε το χώρο αναμονής για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων.

Αναμφίβολα, η μετακίνηση του Γενικού Προξενείου είναι μια δύσκολη υπόθεση, που απαιτεί χρόνο. Με προσωπική προσπάθεια εκ μέρους των στελεχών του Προξενείου, συμπιέσαμε το χρόνο που θα απαιτηθεί για το όλο εγχείρημα. Έτσι, το Προξενείο θα παραμείνει κλειστό μόνο την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου και τη Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου και θα ξεκινήσει να λειτουργεί στους νέους χώρους, όπως ανέφερα παραπάνω, στις 18 Φεβρουαρίου.

Οι ώρες λειτουργίας του Προξενείου για το κοινό θα παραμείνουν οι ίδιες, δηλαδή: κάθε ημέρα από τις 09:00 έως τις 14:00, εκτός Τρίτης, που οι ώρες λειτουργίας είναι από τις 10:00 έως τις 18:00. Τα τηλέφωνα του Προξενείου θα παραμείνουν τα ίδια. Όλες οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες από τη νέα υπηρεσία τηλεφωνητή στο 02116878500. Θυμίζω επίσης, ότι για τη διεκπεραίωση υποθέσεων στα Τμήματα Διαβατηρίων, Ληξιαρχείου και Συμβολαιογραφικών Πράξεων απαιτείται ραντεβού. Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού στην ιστοσελίδα www.mfa.gr/dusseldorf, δωρεάν, ή καλώντας στον αριθμό 09001001821, με χρέωση.

Θα ήθελα να σας παρακαλέσω να ενημερώσετε όλους τους συμπολίτες μας με τους οποίους έρχεστε σε επαφή, ώστε να κάνουμε αυτή τη μετάβαση όσο πιο εύκολη γίνεται για όλους.

Γρηγόρης Δελαβέκουρας


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: