Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ

Καλωσορίσατε στην ενότητα 
''ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ''.
Της Άννυς Λιγνού
Αυτό είναι το άρθρο της Ελληνίδας
από την πόλη του Witten που κάνει
το γύρω του διαδικτύου.
Ο Σταύρος Ιωσηφίδης περιγράφει στο enikos.gr το ταξίδι του από την Ελλάδα στη Γερμανία και τις δύσκολες στιγμές που έζησε εκεί.
Πλανάται λοιπόν μια εντύπωση στην Ελλάδα ότι ως ανειδίκευτος εργάτης κανείς το λιγότερο που θα πάρει είναι περίπου 1500 έως και 2000 Ευρώ. Αυτές οι τιμές σε μισθούς..

Η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου ότι έχει στόχο την περικοπή μεταξύ των 4.000 και 6.000 θέσεων εργασίας ως το 2016.

Υπάρχει και η άλλη όψη του γερμανικού «οικονομικού θαύματος» της τελευταίας δεκαετίας. Υπάρχουν δηλαδή αυτοί που πλήρωσαν και πληρώνουν το κόστος της «βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας» της γερμανικής οικονομίας.


ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ: ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ 1960 – Ένα τεράστιο μεταναστευτικό κύμα έστελνε πάνω από ένα εκατομμύριο «προσκεκλημένους και φιλοξενούμενους εργάτες», τους λεγόμενους Gastarbeiter, στο σταθμό του Μονάχου: Έλληνες μετανάστες που αφήνουν την Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή, μια ζωή στα ξένα. 
Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΩΕΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ
Ο Χρήστος Βαλασέλλης είναι γνωστός παγκόσμια για μια άλλη εφαρμογή αυτοματισμού για ραδιόφωνα, τον Jazler. Μια καινοτομία που έχει φτάσει σε ραδιόφωνα όλου του κόσμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: