Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Έξοδος για 1.800 από την Commerzbank



Η Commerzbank, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας, ανακοίνωσε σήμερα την περικοπή 1.800 θέσεων εργασίας στον τομέα της λιανικής έως το τέλος του 2015, κατά το πρώτο στάδιο της αναδιάρθρωσής της, χωρίς να αποκλείει περαιτέρω μείωση του προσωπικού της τα προσεχή χρόνια.

Η τράπεζα είχε ήδη ανακοινώσει στα τέλη Ιανουαρίου ότι έχει στόχο την περικοπή μεταξύ των 4.000 και 6.000 θέσεων εργασίας ως το 2016 και είχε υπολογίσει σε 30%, δηλαδή σε 3.400 θέσεις εργασίας, το πλεονάζον προσωπικό στον τομέα της λιανικής τραπεζικής.
"Για να διασφαλιστεί ένα βιώσιμο μέλλον στην τράπεζα λιανικής, ο τομέας αυτός θα αναδιοργανωθεί κατά τη διάρκεια των προσεχών ετών", πρόσθεσε στην ανακοίνωσή της, αναφέροντας ότι, όπως ισχύει για το σύνολο του τραπεζικού τομέα, η Commerzbank έχει υποστεί τις συνέπειες της ύφεσης στην ευρωζώνη, των χαμηλών επιτοκίων, της επιφυλακτικής στάσης των πελατών και της σκλήρυνσης των χρηματοπιστωτικών κανόνων.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι η Commerzbank θέλει να αποφύγει τις "ξερές απολύσεις" και να προχωρήσει σε αποχωρήσεις "με φιλικούς διακανονισμούς".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: