Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013

25η Μαρτίου 1821 - (Dortmund 2013)Με ύμνους, ποιήματα και σκετς τα παιδιά της Β΄ τάξηςΑ΄ Λυκείου των ελληνικών απογευματινών τμημάτων του γερμανικού σχολείου Petri Grundschule πραγματοποίησαν μια υπέροχη γιορτή στο πλαίσιο της Εθνικής μας γιορτής 25ης Μαρτίου αφιερωμένη στην Έξοδο του Μεσολογγίου στο χώρο της Ενορίας των Αγίων Αποστόλων του Dortmund.

Τα παιδιά με τη σειρά τους έδωσαν το καλύτερό τους εαυτό απαγγέλοντας ποιήματα και παρουσιάζοντας διάφορα σκετς που νοερά μας ταξίδεψαν στο Μεσολόγγι το έτος 1821. Έτος που είναι συνδεδεμένο και ριζωμένο καλά στη μνήμη των απανταχού Ελλήνων της γης, το έτος που γέννησε αμέτρητους ήρωες γνωστούς και μη και που κάθε χρόνο οι κοινωνίες των Ελλήνων όπου κι αν βρίσκονται θυμούνται και τιμούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Διοργανώτριες της εκδήλωσης η κυρία Ευαγγελία Γαλάνη και η κυρία Αγγελική Σαββάκη στις οποίες αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για τη συγκίνηση που μας χάρισαν και φυσικά πολλά πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που εμείς μπορεί να βρεθήκαμε εκεί και να είδαμε από κοντά την παρουσίαση μέσα σε μία ώρα, τα παιδιά όμως πολύ καιρό πριν με πολύ κόπο, χρόνο και πολλές πρόβες προετοιμαζόντουσαν για αυτή την γιορτή.

Παρών στη γιορτή ήταν και ο Πατέρας Φιλόθεος ο οποίος πραγματοποίησε τη Δοξολογία πριν την έναρξη της γιορτής.

Η παράσταση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21.03.2013Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό!Το βίντεο και τις εικόνες επιμελήθηκε ο Παναγιώτης Βενέτης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: