Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ - ΕΝΟΡΙΑ DORTMUND (5Videos)Επιμέλεια κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών:
Παναγιώτης Βενέτης

Δεν ήταν μια ''απλή'' Θεία Λειτουργία, δεν ήταν απλά μια περιφορά της εικόνας των Δώδεκα Αποστόλων ούτε μια απλή μάζωξη για τσιμπούσι.

ΗΤΑΝ ΤΑ ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΤΟΥ DORTMUND

Η Μαΐου του 2013 είναι μια μεγάλη και ιστορική ημερομηνία για την 
Εκκλησία μας!

Μας τίμησαν με την παρουσία τους κληρικοί από άλλες πόλεις της Γερμανίας καθώς και χορευτικοί σύλλογοι, ταξίδεψαν πολλά χιλιόμετρα για να βρεθούν στα ''ΘΥΡΑΝΟΙΞΙΑ'', στη μεγάλη αυτή χαρά της Ενορίας μας.


Οι Καμπάνες χτυπούσαν χαρμόσυνα και έστελναν με τον άγιο ήχο τους το μήνυμα της ζωντανής μας Ορθοδοξίας σε κάθε γωνιά της γης.


Τη μεγάλη μας αυτή χαρά, τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Γερμανίας. Απευθύνθηκε για αρκετά λεπτά στους πιστούς παρουσιάζοντας το έργο του κάθε παρευρισκόμενου ιερέα ξεχωριστά και τα προβλήματα που είχε παράλληλα ο καθένας στο διακόνημά του καταλήγοντας στον ιερέα της Ενορίας μας μιλώντας για αυτόν με τα καλύτερα λόγια. Αναφέρθηκε σε εκείνους που κατά καιρούς προσπάθησαν να μεταφέρουν κλίμα σύγχυσης σε ότι αφορά στο πρόσωπό του και τόνισε ότι κάποιοι, ενώ πηγαίνουν στην Εκκλησία, στην πραγματικότητα δεν έχουν την αίσθηση για το που πηγαίνουν... Αναφερόμενος στα μεγάλα έργα του Ναού μας συμπλήρωσε, ''έτσι φτάσαμε σήμερα να έχουμε μπροστά μας ένα μεγάλο θαύμα''.

V i d e o


Έδωσε έμφαση στην πνευματική ομορφιά των χριστιανών τούτες τις μέρες του Πάσχα, που από την Ανάσταση του Χριστού και για 40 ημέρες, αντικαθιστούν την καλημέρα με το ''Χριστός Ανέστη'' και το ''Αληθώς Ανέστη ο Κύριος'' και συμβούλεψε να το τηρούμε αυτό!

V i d e o


Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας των Αγίων Αποστόλων, με μια λαοθάλασσα που προκάλεσε ''σεισμό'' στο πέρασμά της, περνώντας από τους ίδιους δρόμους όπου μερικές μέρες πριν έγινε η περιφορά του Επιταφίου. Στην τελευταία στάση της περιφοράς έξω από το Ναό, ο ιερέας της Ενορίας του Ντόρτμουντ έστειλε το δικό του μήνυμα στην πατρίδα μέσω της κάμερας της ΕΡΤ από την εκπομπή ''ΔΙΑΣΠΟΡΑ''  που ήταν εδώ στο Dortmund για να καλύψει το μεγάλο αυτό γεγονός των Θυρανοιξίων. Παρά τις δύσκολες συνθήκες'' τόνισε, ''το ελληνικό μας κράτος πρέπει να στηρίξει αυτά τα νέα παιδιά που αγαπούν τα ελληνικά γράμματα και η σκέψη τους είναι ελληνική''. Η εκπομπή δεν προβλήθηκε ποτέ στην τηλεόραση αφού μια μέρα πριν την προβολή της η κυβέρνηση της Ελλάδας αποφάσισε το κλείσιμο της ΕΡΤ''.


Στον υπόγειο χώρο του Ναού έπαιζε σε γιγαντοοθόνη το ακόλουθο βίντεο που δημιούργησε η σελίδα μας με όλα τα έργα της ανακαίνισης από την αρχή μέχρι το τέλος, αποσπώντας θετικές κριτικές.

V i d e o


Ύστερα παρουσίασαν οι σύλλογοι χορούς από όλη την Ελλάδα και άναψε το γλέντι με τρόπο μοναδικό που μόνον οι Έλληνες γνωρίζουν.

V i d e o

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό!


Οι σύλλογοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους
κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας.

09.05.2013


V i d e o


Ένας άγγελος παρακολουθούσε 
τα Θυρανοίξια με ένα δικό του τρόπο!

09.05.2013

09.05.2013

09.05.2013

09.05.2013

09.05.2013


09.05.2013

09.05.2013


09.05.2013

09.05.2013


Εικόνες από το μεγάλο γλέντι των Θυρανοιξίων.
Εκτός του προαυλίου χώρου της Εκκλησίας, επιστρατεύτηκε 
και ο προαύλιος χώρος του σχολείου Petri Grundschule
που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το Ναό μας.

09.05.2013

09.05.2013

Επιμέλεια κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών:
Παναγιώτης Βενέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: