Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.Αυγουστίνος Το όραμά του για την Ορθοδοξία στη Γερμανία


Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί μια συγκινητική / ενημερωτικού χαρακτήρα ''εξομολόγηση'' του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Γερμανίας.

Πώς ξεκίνησε το έργο του, πώς οραματίστηκε την Ορθοδοξία και την εδραίωσή της στη Γερμανία. 
Πόσες και ποιες δυσκολίες έπρεπε να αντιμετωπίσει και σε ποιό στάδιο βρίσκονται σήμερα όλα όσα έχει οραματιστεί. 

''Τα ελληνόπουλα της Γερμανίας ''τονίζει'' πρέπει να γνωρίζουν καλύτερα τα γερμανικά και από τους ίδιους του Γερμανούς αν θέλουν να προοδεύσουν στη Γερμανία αλλά και τα ελληνικά καλύτερα από τους Έλληνες στην Ελλάδα που διέλυσαν τη γλώσσα μας...''

Μεταξύ άλλων αναφέρει: ''Η αποστολή του Ορθόδοξου ιερέα είναι, να΄ναι όλη την ημέρα με τους ανθρώπους μας, να τους αγκαλιάζει, να τους στηρίζει και προπαντός να τους ακούει, να ακούει τα πάθη τους, τον πόνο τους και να προσπαθεί να τους στηρίζει..''

Αναφερόμενος στις πολιτικές συμπεριφορές των Ελλήνων πολιτικών προς την Εκκλησία επισημαίνει: ''Ο Πούτιν έκανε διαπραγματεύσεις για να πάρουν μια Ευαγγελική Εκκλησία να την κάνουν Ορθόδοξη ΄ Ο ΠΟΥΤΙΝ όχι ο Πατριάρχης, όχι ο Ρώσος Επίσκοπος, Ο ΠΟΥΤΙΝ.. που να σκεφτείτε τώρα ο Παπανδρέου ή ο Καραμανλής ή ο Παπούλιας να κάνει διαπραγματεύσεις για να πάρουν μια Εκκλησία ΄ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!! Τη θέλουν την Εκκλησία στη θάλασσα, μας θέλουν στο περιθώριο, ΟΛΑ τα κόμματα στην Ελλάδα ΄ την Εκκλησία τη θέλουν στο περιθώριο, αυτό να το ξέρετε!

Αυτά και πολλά περισσότερα για τον αγώνα που έδωσε ο Σεβασμιότατος στο βίντεο που ακολουθεί.


Στουτγκάρδη, Γερμανία 26 Ιουνίου 2011
Ελληνορθόδοξος Αδελφότητα Βάδης Βυρτεμβέργης ''Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός''

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: