Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Δευτέρα 1 Απριλίου 2013

KIRMES DORTMUND 2013



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ήρθε στην πόλη μας το Λούνα Παρκ, γνωστό σε εμάς με την ονομασία ''Kirmes''.


Δυο λόγια για την ιστορία.

Ο όρος λούνα παρκ εμφανίστηκε αρχικά στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε ένα θεματικό πάρκο με το ίδιο όνομα που λειτούργησε στη Νήσο Κόνι, στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, από το 1903 μέχρι το 1944. Στο συγκεκριμένο πάρκο υπήρχε μια δραστηριότητα με το όνομα "A Trip to the Moon" (ελληνικά: Ταξίδι στο Φεγγάρι) και το υποτιθέμενο διαστημόπλοιο της δραστηριότητας είχε το ( λατινικό) όνομα Λούνα (ελληνικά: φεγγάρι). Η εν λόγω δραστηριότητα είχε εξαιρετικά μεγάλη επιτυχία, οπότε, συνδυασμένη με το γεγονός πως το μικρό όνομα της αδελφής του δημιουργού του πάρκου ήταν επίσης Λούνα, οδήγησαν στην ονομασία του πάρκου. Στη συνέχεια με το ίδιο όνομα άνοιξαν πολλά άλλα θεματικά πάρκα ανά την υφήλιο.


Kirmes στα γερμανικά - Πανηγύρι - και σίγουρα αυτή η βόλτα είναι ένα χαρούμενο πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους.


Ανάμεσα στη ρόδα, στα συγκρουόμενα, στα τρενάκια των παιδιών και των ενηλίκων, σου ''σπάνε τη μύτη'' τα καραμελωμένα αμύγδαλα, το ''μαλλί της γριάς''... διάφορα λαχταριστά μεζεδάκια στη σχάρα, και τόσες άλλες λιχουδιές..


Εμείς κατά την επίσκεψή μας όπως θα δείτε και στο βίντεο τιμήσαμε ένα μήλο καραμέλα... απομεινάρι τρυφερό των παιδικών μας χρόνων. Έτσι για να κάνουμε μια γρήγορη βόλτα στο παρελθόν κριτσανίσαμε λίγο την κόκκινη καραμέλα που σφιχταγκαλιάζει το ζουμερό και επίσης γλυκό μήλο...


Το Λούνα Παρκ άνοιξε το Σάββατο στις 23 Μαρτίου και θα είναι στην πόλη μας, (στην Eberstrasse, στο Fredenbaumplatz) μέχρι και την επόμενη 
Κυριακή 7 Απριλίου. Οι ώρες λειτουργίας του είναι: Δευτέρα έως Παρασκευή: 14.0022.00 μ.μ. Και Σαββατοκύρικαο 22.0023.00 μ.μ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΗ ΓΙΓΑΝΤΟΟΘΟΝΗ ΜΑΣ Η ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ

Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό!




















Σκύλος ''τσέπης'' κάνει τη βόλτα του και δεν δίνει δεκάρα
για το τί μπορεί να λέμε εμείς για αυτόν!





Βίντεο και εικόνες: Παναγιώτης Βενέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: