Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Πιο επικίνδυνοι οι νεοναζιστές που «δεν φαίνονται»


Η «νέα γενιά» έχει έδρα το Dortmund και φροντίζει να μην γίνεται αντιληπτή.

Πλακάτ που δείχνει τους οκτώ τούρκους και τον έλληνα μετανάστη, 
θύματα δολοφονικών επιθέσεων από νεοναζιστές.


Κυκλοφορούν με ακριβά αθλητικά παπούτσια και τζάκετ που δεν είναι ούτε μαύρα, ούτε δερμάτινα. Δεν πίνουν μπίρες από το πρωί, ούτε έχουν τατουάζ και ξυρισμένο κεφάλι. Περνάνε σχεδόν απαρατήρητοι στην κοινωνία, αλλά γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, είναι πιο επικίνδυνοι από τους παλιότερους νεοναζιστές, σύμφωνα με γερμανούς ειδικούς, και με την Αστυνομία.
Αυτή η νέα γενιά νεοναζιστών έχει έδρα το Ντόρτμουντ, μια βιομηχανική πόλη με υψηλή ανεργία στα δυτικά της Γερμανίας. Τρώνε κεμπάμπ σε τουρκικά μαγαζιά, και μετά βγαίνουν και δέρνουν μετανάστες. 

Δεν έχουν την ίδια αποστροφή, που ένιωθαν οι παλιότεροι, για ό,τι «μη γερμανικό», και δεν είναι εύκολα αναγνωρίσιμοι στον δρόμο, γλιτώνοντας τον άμεσο εντοπισμό.
Στην πρώτη γραμμή αυτής της μεταμόρφωσης είναι ένα νέο κίνημα με την ονομασία Αυτόνομοι Εθνικιστές (AN). Εχουν την ίδια σκληροπυρηνική ξενοφοβία με τους μεγαλύτερους σε ηλικία ομοϊδεάτες τους στην άκρα Δεξιά, αλλά η εμφάνιση και η τακτική τους διαφέρουν. Αυτοί φοράνε μοδάτα, επώνυμα ρούχα, επικοινωνούν μέσω Twitter και ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά, για τους σκοπούς τους, το Ιντερνετ. Επιπλέον, χρησιμοποιούν ευρέως συνθήματα στα αγγλικά, ταμπού τις περασμένες δεκαετίες στους κύκλους της ακροδεξιάς.
Ο κόσμος και οι Αρχές στη Γερμανία έχουν ευαισθητοποιηθεί για την απειλή από την άκρα Δεξιά μετά τις αποκαλύψεις, πέρυσι, ότι ένας νεοναζιστικός πυρήνας ρατσιστών δολοφόνησε, τα τελευταία επτά χρόνια, σε όλη την χώρα, οκτώ τούρκους και έναν έλληνα μετανάστη.

«Προετοιμάζουν τις επιθέσεις τους μεθοδικά εναντίον όσων αντιτίθενται στις ριζοσπαστικές απόψεις τους», λέει ανωνύμως, επειδή φοβάται αντίποινα, ένας πρώην νεοναζιστής από την ανατολική Γερμανία.
Οι περισσότεροι δεν εργάζονται. Ζουν με επιδόματα από το δημοκρατικό κράτος πρόνοιας που θέλουν να καταλύσουν. «Μπορούν επίσης να εξασφαλίζουν όπλα και ό,τι άλλο θέλουν, μέσω συνδέσμων σε άλλες χώρες, όπως η Βουλγαρία και η Ελβετία», είπε ο 25χρονος πρώην νεοναζιστής, στο Reuters.

Πηγή : ΤΟ ΒΗΜΑ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: