Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Δευτέρα 24 Ιουνίου 2013

1ος Χορός Νεολαίας - Σύλλογος Ποντίων Dortmund κ. Περιχώρων ΞΕΝΙΤΕΑΣ


Μια μεγάλη βραδιά διοργάνωσε ο Χορευτικός Σύλλογος Ποντίων Ντόρτμουντ και Περιχώρων ΞΕΝΙΤΕΑΣ το Σάββατο 22 Ιουνίου 2013 στη γνωστή αίθουσα εκδηλώσεων Dietrich – Keuning – Haus (Leopoldstrasse), στο πλαίσιο του πρώτου χορού νεολαίας.

Χόρεψαν τα παιδιά του Συλλόγου γνωστούς ποντιακούς χορούς όπου την παράσταση έκλεψαν οι πιο μικροί χορευτές που έμοιαζε να χάνονται μέσα στις επιβλητικές στολές τους. Μαχητές όμως όπως αρμόζει άλλωστε στους Πόντιους, έδωσαν τη μάχη, χόρεψαν με το δικό τους μοναδικό τρόπο κλέβοντας τις εντυπώσεις και πολλά πολλά χειροκροτήματα, αφήνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Το μουσικό πρόγραμμα ξεκίνησε με μπουζούκι και τραγούδια λαϊκά. Στη συνέχεια εμφανίστηκαν νέοι καλλιτέχνες όπως η τραγουδίστρια Χριστίνα-Μαρία Τερζανλή, ο Λυράρης Χρυσοβαλάντης Κωνσταντινίδης, στο Νταούλι η Δέσποινα Κυριακίδου, ο Λυράρης Στέφανος Χριστοδούλου κ.α. παίζοντας ποντιακά τραγούδια δημιουργώντας ουσιαστικά έναν πρόδρομο για το τι θα επακολουθούσε.

Με επίσημο καλεσμένο τον γνωστό καλλιτέχνη και ιδιαίτερα αγαπητό των ποντίων τραγουδιστή τον Δημήτρη Καρασαββίδη, η νύχτα πήρε κυριολεκτικά φωτιά. Και πώς να μην έπαιρνε δηλαδή φωτιά αφού στη Λύρα έπαιξε η Μαρία Πέσιου ενώ τη ''χαριστική βολή'' έδωσε ο Κρίστιαν Γιαλαμάς με την γκάιντα. Ατέλειωτο τραγούδι και χορό μέχρι πρωίας με τα τακούνια να κινδυνεύουν να σπάσουν στη κυριολεξία.

Πριν περάσουμε στο βίντεο που ετοιμάσαμε και τις φωτογραφίες που τραβήξαμε, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το Σύλλογο Ποντίων ΞΕΝΙΤΕΑΣ για την πρόσκληση να καλύψουμε την εκδήλωση με την κάμερα της σελίδας μας εξασφαλίζοντας έτσι ντοκουμέντα που στο μέλλον θα αποτελέσουν ενθύμια όπου θα μαθαίνουν από αυτά οι νέοι και θα θυμούνται οι παλιότεροι.


Ακολουθεί πλούσιο φωτογραφικό υλικό!











































Επεξεργασία Βίντεο και εικόνων:

Παναγιώτης Βενέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: