Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" στη Γερμανία / Δελτίο Τύπου


Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού"
Με την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού

ΦΕΣΤΙΒΑΛ «ΕΛΛΑΔΑ ΠΑΝΤΟΥ» ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Το φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού» ταξιδεύει σε όλη την Γερμανία με οδηγό τον «Ποδηλάτη του Κόσμου», κατά κόσμον Δημοσιογράφο Γρηγόρη Βερροιώτη, από 25 Σεπτεμβρίου μέχρι 5 Νοεμβρίου 2014. Ο «Ποδηλάτης του Κόσμου» θα περάσει από Αμβούργο, Ντύσσελντορφ, Φρανκφούρτη, Στουντγκάρδη, Μόναχο και Βερολίνο.
Εκεί, θα στήσει το ποδήλατο του, δηλαδή το φορητό του ραδιοφωνικό/τηλεοπτικό στούντιο, κάνοντας τριήμερο ραδιοτηλεοπτικό μαραθώνιο σε κάθε πόλη, για να καταγράψει τα νέα δεδομένα της ομογένειας να συνομιλήσει με τις Ελληνικές και φιλελληνικές κοινότητες, σε μια εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τη φιλία και την αλληλεγγύη μεταξύ των δύο λαών, αλλά και να διερευνήσει τις δυνατότητες για σχέσεις συνεργασίας σε δράσεις πολιτισμού, συνεργατικότητας, και κοινωνικής επιχειρηματικότητας.
Κάθε πόλη, κάθε ραδιομαραθώνιος, θα είναι ένα φεστιβάλ «Ελλάδα Παντού». Καλούμε όλη την ομογένεια και τους φιλέλληνες στην Γερμανία, να συμμετάσχουν σε κάθε πόλη, προτείνοντας τον χώρο που θα γίνει το φεστιβάλ, πρόσθετες εκδηλώσεις, δράσεις, και ότι άλλο δημιουργικό μπορεί να συμπεριληφθεί και να πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια του φεστιβάλ.
Με την υποστήριξη του συλλόγου "Κύκλος Φιλίας και προώθηση για το Ελληνικό" (Förder-undFreundeskreisElliniko), η πορεία του "Ποδηλάτη του Κόσμου", θα ξεκινήσει από το Αμβούργο όπου θα γίνει το πρώτο φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" ταυτόχρονα με τον τριήμερο ραδιοφωνικό Μαραθώνιο, και θα ακολουθήσουν οι επόμενες πόλεις.
Το αναλυτικό πρόγραμμα για τις πόλεις που θα επισκεφτεί ο "Ποδηλάτης του Κόσμου" είναι:
 • Αμβούργο 25-26-27-28 Σεπτεμβρίου
 • Ντύσσελντορφ 2-3-4-5 Οκτωβρίου
 • Φρανκφούρτη 9-10-11-12 Οκτωβρίου
 • Στουντγκάρδη 16-17-18-19 Οκτωβρίου
 • Μόναχο 23-24-25-26 Οκτωβρίου
 • Βερολίνο 30-31 Οκτωβρίου και 1-2 Νοεμβρίου
 • Αμβούργο 3 Νοεμβρίου - απολογισμός δράσης

Στις πόλεις που βρίσκονται ενδιάμεσα π.χ Κολωνία, Ντόρτμουντ, Μανχάιμ, Καρλσρούη, Νυρεμβέργη, Δρέσδη κ.ο.κ. , ο "Ποδηλάτης του Κόσμου" θα περάσει εφόσον υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος από τοπικούς φορείς, π.χ. σύλλογο, κοινότητα, ή άλλο συλλογικό, θεσμικό. δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα.
Το ραδιοφωνικό - τηλεοπτικό πρόγραμμα και το Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" θα ξεκινάει στις 12:00 το μεσημέρι και θα κλείνει στις 20:00 το βράδυ ώρα Κεντρικής Ευρώπης (GMT+1) με ενδιάμεσα διαλλείματα ανάλογα με τις συνθήκες.
Οργάνωση παραγωγής
 • Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Ελλάδα Παντού" info@elladapantou.info
  • email: info@elladapantou.info Τηλέφωνο 0030 211 8003248 Φαξ +30 211 8007028
  • Skype elladapantou

Με την συνεργασία των:

ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. "Ελλάδα Παντού" Ανατολικής Ρωμυλίας 80, Τ.Κ. 16562 
Γλυφάδα - Αθήνα
email: info@elladapantou.info Ιστοχώρος www.elladapantou.info
Tηλεφωνικό κέντρο +30 211 8003248 Φαξ +30 211 8007028

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: