Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΓΗΣ – ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ


Στην Friedensplatz σήμερα Παρασκευή 28.03.2014 στις 11.00 π.μ ο Δήμος του Dortmund διοργάνωσε μια ξεχωριστή παρουσίαση αφιερωμένη ''στην ώρα της γης'', στην οποία συμμετείχαν ποδηλάτες ενώ παράλληλα είχαν στηθεί διάφορα ενημερωτικά περίπτερα με σκοπό την ενημέρωση των φίλων του ποδηλάτου σε σχέση με την αυτοπροστασία όταν κινούμαστε με το ποδήλατο στους δρόμους της πόλης. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο κράνος που πρέπει απαραίτητα να φορούν οι ποδηλάτες κυρίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τους δρόμους. Βάζουμε το ποδήλατο στη ζωή μας και κερδίζουμε ενέργεια. Χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητο για μικρές αποστάσεις επιβαρύνουμε το περιβάλλον και συμβάλλουμε αρνητικά στην κλιματική αλλαγή. Μικρές αποστάσεις φροντίζουμε να τις διανύουμε με τα πόδια ή με ποδήλατο για να είμαστε διπλά κερδισμένοι. Αφενός το σώμα μας αποκτά ενέργεια, γεμίζει η ζωή μας με οξυγόνο και αφετέρου ανακουφίζεται το περιβάλλον.


Η ώρα της γης, αύριο Σάββατο 29.03.2014, 20.30 – 21.30 μ.μ.


Αφιερώνουμε μία ώρα το χρόνο με στόχο να μεταφέρουμε το μήνυμα της προστασίας του πλανήτη, λόγω των περιβαλλοντικών και κλιματικών αλλαγών. Κλείνουμε το φως στις 20.30 – 21.30 μ.μ. και οτιδήποτε άλλο καταναλώνει ρεύμα. Συμμετέχουμε όλοι σε αυτό, δεν περιμένουμε δράση μόνο από τους άλλους. Οι άλλοι είμαστε εμείς.













 


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: