Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014

Απογοήτευσε η καινούρια ιδέα φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Μια έκπληξη μας επιφύλασσαν για φέτος οι αρχιτέκτονες του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία (Hansaplatz), της πόλης του Ντόρτμουντ. Όσοι βρεθήκαμε τις μέρες αυτές στο κέντρο της πόλης, παρατηρήσαμε σίγουρα ότι ο φωτισμός του δέντρου δεν είναι όπως άλλες χρονιές. Όχι, δεν υπήρξε κάποιο ηλεκτρολογικό πρόβλημα. Φέτος, οι υπεύθυνοι σκέφτηκαν να ρυθμίσουν το φωτισμό του δέντρου έτσι, ώστε να ανάβει σε τέσσερις φάσεις. Τη μια να ανάβει μόνο ο Άγγελος στην κορυφή, αργότερα να ανάβουν τα κεριά και στη συνέχεια τα υπόλοιπα στολίδια.


Η χαρά κράτησε μόλις μερικά λεπτά.
Όσοι βρεθήκαμε στη φωταγώγηση του Δέντρου, το είδαμε σε όλη του δόξα, με όλα τα φώτα αναμμένα, με τις κάμερες και τις φωτογραφικές μηχανές να παίρνουν κυριολεκτικά φωτιά. Η χαρά όμως κράτησε για πολύ λίγο, αφού μερικά λεπτά αργότερα μπήκε σε λειτουργία το πρόγραμμα με τις τέσσερις φάσεις που προαναφέραμε.


Οι αντιδράσεις
Η εταιρία που ανέλαβε την οικοδόμηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου, είχε προαναγγείλει ότι φέτος μας ετοίμαζε μια έκπληξη. Οπότε άρχισαν τα ''σενάρια'' και σε ''πηγαδάκια'' ο καθένας προσπαθούσε να μαντέψει τι θα μπορούσε να είναι άραγε η έκπληξη αυτή. Πολλοί περίμεναν ίσως να δουν στην κορυφή του Δέντρου αντί γα Άγγελο μια μπάλα ποδοσφαίρου, μιας και η πόλη αυτή ζει στο ρυθμό της Borussia BVB. Τίποτα από όλα αυτά όμως δεν έγινε και όταν η έκπληξη έγινε γνωστή, προκάλεσε αντιδράσεις. Οι επισκέπτες περιμένουν υπομονετικά τη στιγμή που το Δέντρο θα βρίσκεται στην τέταρτη φάση, όπου θα είναι ολόκληρο φωταγωγημένο για να τραβήξουν αναμνηστικές φωτογραφίες.


Τι λένε οι κακές γλώσσες;
Οι κακές γλώσσες λένε ότι δεν υπάρχουν χρήματα στο ταμείο και ο λόγος που σβήνουν τα φώτα στο Δέντρο είναι καθαρά οικονομικός. Προσπαθούν έστω και με τον τρόπο αυτό να κάνουν οικονομία στο ρεύμα και πως το ''σενάριο'' με τις τέσσερις φάσεις του φωτισμού είναι απλά μια δικαιολογία της τελευταίας στιγμής.

Η δημοσκόπηση
Σε δημοσκόπηση που διεξάγεται σε τοπική εφημερίδα, στα δυο χιλιάδες άτομα που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο μέχρι στιγμής, προκύπτει ότι, το 66.5% επιθυμεί το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο της πόλης μας, να έχει όλα του τα φώτα αναμμένα συνεχώς. Εντύπωση προκαλεί το ποσοστό 16% που απαντά ότι θεωρεί ούτως ή άλλως το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο χαζομάρα είτε με φώτα είτε χωρίς.ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: