Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Παρασκευή 3 Μαΐου 2013

ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΜΑ ΤΩΝ ΚΑΜΠΑΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ DORTMUND


Επιμέλεια κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών:
Παναγιώτης Βενέτης

Με πρωτεργάτη τον ιερέα της Ενορίας Ντόρτμουντ, το όνειρο πολλών ετών των Ελλήνων του Dortmund έγινε εν έτη 2013 πραγματικότητα. Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας απέκτησε το δικό της καμπαναριό με τις δικές της Ορθόδοξες καμπάνες που για πρώτη φορά ακούστηκε ο γλυκός τους ήχος την ημέρα της Αναστάσεως του Κυρίου. 

Δείτε μερικές από τις εικόνες που τραβήξαμε και το βίντεο με το κρέμασμα των καμπανών στο καμπαναριό! Η στιγμές είναι πραγματικά συγκινητικές αν αναλογιστεί κανείς τον πόθο των Ελλήνων για την απόκτηση καμπαναριού στην Ενορία μας σε συνδυασμό με τις εικόνες που φανερώνουν πως δεν είναι πια όνειρο, αλλά πραγματικότητα. 

Η Ενορία μας έχει πλέον διαμορφωθεί σε στολίδι μέσα στο κέντρο της πόλης. Η Εκκλησία μας με την Ορθόδοξη Μεγαλοπρέπειά της, πλέον δεν περνά απαρατήρητη.

Σταματούν οι περαστικοί και μας ρωτούν, μας θαυμάζουν, μας συγχαίρουν και φωτογραφίζονται μπροστά στο Ναό μας παρόλο που ακόμη υπάρχουν σκαλωσιές. 

Μια κυρία κάποιας ηληκίας μας είπε: ''θέλω να δω την Εκκλησία σας και μέσα''.
Την ίδια ημέρα μια νεαρή κοπέλα ρωτούσε, τίνος ιδέα ήταν το σχέδιο αυτό; και θαύμαζε το έργο. Στάθηκε να δει για λίγο το κρέμασμα των καμπανών, και ύστερα αποχώρησε γεμάτη ενθουσιασμό, επαναλαμβάνοντας πολλά συγχαρητήρια. 

Όπως καταλαβαίνουμε, αυτό είναι μόνο η αρχή! Ο Ναός των Αγίων Αποστόλων στο Dortmund, άλλαξε σελίδα και περνά πλέον στην ιστορία με χρυσά γράμματα!!!

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους Έλληνες του Dortmund
που εν μέσω της κρίσης με πολλές θυσίες, είτε αυτό μεταφράζεται
σε χρήματα, είτε σε κόπο, σε χρόνο σε προσωπική δουλειά
σε φανερές και κρυφές θυσίες, κατάφεραν να έχουν έναν Ορθόδοξο Ναό
στο κέντρο της πόλης του Ντόρτμουντ.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ιερέα της Ενορίας του Ντόρτμουντ
που με τις δικές του ενέργειες και την προσωπική του επίβλεψη, 
κόπο και αγωνία, το όνειρο πολλών ετών των Ελλήνων του Ντόρτμουντ 
έγινε πραγματικότητα!








ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΜΑΣ ΣΤΟ YOUTUBE

Επιμέλεια κειμένου, βίντεο και φωτογραφιών:
Παναγιώτης Βενέτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: