Η ΝΕΑ ΜΑΣ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ FACEBOOK

Γίνετε Φίλοι μας στο facebook
Καλωσορίσατε στην επίσημη σελίδα των Ελλήνων του Dortmund * * * Όλο και περισσότεροι φίλοι ξαναβρίσκονται ύστερα από χρόνια χάρη στη διαδικτυακή γέφυρα επικοινωνίας που δημιουργήσαμε.

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Grillsaison ist eröffnet - 2013


Εδώ και αρκετές μέρες ο ουρανός του Dortmund γεμίζει από καπνούς που κουβαλούν ''ξεσηκωτικές'' μυρωδιές! Μυρωδιές που σου ανοίγουν την όρεξη ακόμη και όταν αν είσαι χορτάτος. Στους κήπους, στις αυλές, στα μπαλκόνια, στα πάρκα και οπουδήποτε υπάρχει ανοιχτός χώρος, εκεί υπάρχει και κάποια οικογένεια ή κάποια παρέα που ψήνει τους εκλεκτούς μεζέδες.

Και φυσικά δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ποιος κρατάει την τσιμπίδα!
Αυτό είναι μακράν αντρική δουλειά. Μάλιστα δεν είναι λίγες οι φορές που οι άντρες κοκορεύονται μεταξύ τους για το ποιος θα πάρει τον τίτλο του καλύτερου ψήστη.


Πάντως τα εύσημα στο τέλος θα τα δώσουν οι γυναίκες. Αυτές αποφασίζουν πάντα για το αν ψήθηκαν όλα σωστά και αν τα μπαχαρικά ήταν υπερβολικά η λειψά. Το σίγουρο πάντως είναι ένα, ότι στο τέλος κανείς δεν φεύγει πεινασμένος από μια τέτοια συνάντηση.Λίγα κάρβουνα λοιπόν, αρκετούς μεζέδες, κρασί οπωσδήποτε και φυσικά κόκα κόλα για τα παιδιά και το πάρτι αρχίζει. Ο καιρός φαίνεται να σταθεροποιείται πλέον στο Dortmund και το θερμόμετρο να μένει σταθερά πάνω από τους 20°C.
Μην αφήνετε τις μέρες να περάσουν έτσι απλά και να χαθούν. Η εμπειρία μας έχει διδάξει ουκ ολίγες φορές άλλωστε ότι στην πόλη μας δεν αργεί ο καιρός να ''πάρει ανάποδες''. Γι΄αυτό ας εκμεταλλευτούμε την κάθε ημέρα που μας χαμογελά και μας προκαλεί να βάλουμε φωτιά στα κάρβουνα.


Πριν κλείσουμε, μια συμβουλή για καλοφαγάδες.

Στο λίπος είναι η ''γλύκα!''

Κι αν όλα αυτά τα χρεωθούμε με μερικά περιττά κιλά, ίσως αξίζει τον κόπο!

Στην υγειά μας και καλή μας όρεξη!


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: